ΙΣΟΡΡΟΠΙΣΤΕΣ

Η Αγροκτηνοτροφική πιστή στην αρχή της πώλησης προϊόντων βέλτιστης ποιότητας προς τους κτηνοτρόφους, προχώρησε το 2009 στην κατασκευή ενός υπερσύγχρονου εργοστασίου παραγωγής ανόργανων συμπληρωματικών ζωοτροφών. Το νέο αυτό όπλο που προστέθηκε στην φαρέτρα των τεχνικών-διατροφολόγων της εταιρείας, μας έδωσε την δυνατότητα να απευθυνθούμε σε όλο το φάσμα των παραγωγικών ζώων όπως αιγοπρόβατα, αγελάδες, μοσχάρια πάχυνσης, χοιρινά, πτηνά, κουνέλια.

Ισορροπιστές ανά κατηγορία ζώων
Μέχρι σήμερα έχουμε δημιουργήσει για κάθε κατηγορία ζώων, μια μεγάλη ποικιλία ισορροπιστών ικανή να καλύψει τις ανάγκες κάθε ηλικιακού και παραγωγικού σταδίου. Για παράδειγμα στα αιγοπρόβατα έχουμε ισορροπιστή ανάπτυξης αμνοεριφίων αναπαραγωγής (μαρκάλας) τέσσερις ισορροπιστές γαλακτοπαραγωγής ξηράς περιόδου. Αυτό μας δίνει την δυνατότητα να καλύψουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όλες τις διατροφικές ανάγκες των ζώων μιας κτηνοτροφικής μονάδας.

Ειδικοί Ισορροπιστές ανά πελάτη
Επίσης έχουμε την δυνατότητα να συνθέτουμε και να παράγουμε ισορροπιστές ειδικής σύνθεσης για έναν κτηνοτρόφο, εάν αυτό απαιτείται λόγω σιτηρεσίου ή ειδικών προβλημάτων (πχ αγονιμότητα, κουτσαμάρα κτλ) ανάλογα με τις συστάσεις των τεχνικών της εταιρείας.

Προμίγματα Βιταμινών – Ιχνοστοιχείων
Μια άλλη κατηγορία προϊόντων που παράγουμε είναι τα προμίγματα βιταμινών-ιχνοστοιχείων, τα οποία απευθύνονται κυρίως σε βιομηχανίες και βιοτεχνίες ζωοτροφών, καθώς και σε μεγάλες κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις που διαθέτουν σύγχρονα παρασκευαστήρια ζωοτροφών.

Το μηχανολογικό μέρος, ένα υπερσύγχρονο συγκρότημα ευρωπαϊκής  προέλευσης, αποτελείται από δέκα ανοξείδωτα σιλό τροφοδοσίας, ηλεκτρονικό καδοζυγό, σύστημα αερομεταφοράς των υλικών (ώστε να μην χάνεται ούτε γραμμάριο πρώτων υλών), αναμίκτη  τελευταίας τεχνολογίας ανοξείδωτο και αντιμαγνητικό ,αναμικτικής ικανότητας 1:1.000.000 (δλδ 1γραμμάριο/τόνο), και ζυγιστική – ενσσακιστική μηχανή.

Η όλη λειτουργία διενεργείται αυτόματα μέσω Η/Υ και PLC με πλήρη ηλεκτρονική καταγραφή όλων των χρησιμοποιημένων υλικών  για κάθε παρτίδα, έτσι ώστε να ελαχιστοποιείται ο ανθρώπινος παράγοντας σφάλματος. Δεν είναι τυχαίο που σε ενδεδειγμένη και επιβαλλόμενη εξέταση βαθμού ανάμιξης από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, το αποτέλεσμα μας κατέταξε στην πρώτη θέση πανελλαδικά.

Οι  πρώτες ύλες ( βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, προβιοτικά, ένζυμα, αμινοξέα κτλ) προμηθεύονται από πιστοποιημένες και αξιόπιστες εταιρείες και αποθηκεύονται σε ειδικό χώρο για την διασφάλιση της συντήρησής τους μέχρι την τελική χρήση.

Το προσωπικό είναι εξειδικευμένο και με πολυετή εμπειρία στην παραγωγική διαδικασία ανόργανων μιγμάτων ενώ τα τελικά προϊόντα αποθηκεύονται σε συνθήκες σωστής συντήρησης (θερμοκρασία, υγρασία, αερισμός, φωτισμός) έως την αποστολή τους στους πελάτες.

QMS LOGOq-cert